Păstrăm vara mai aproape prin florile purtătoare de viață și frumos.

În luna lui Octombrie, pe colinele Iașului, într-o clădire veche de aproape 100 de ani, florile își dau întâlnire cu pasionații de viață și de frumos. Timp de 5 zile, Asociația Floriștilor Români și Floristiq Art Internațional, în parteneriat cu Decro Florisitcă și Muzeului Municipal Iași organizează evenimentul cultural Să înflorim muzeul!

 

De pe 18 până pe 22 Octombrie, cursanții Modulului II Foundation in FLoral Design vor veni în Iași, împreună cu fondatoarea cursului, Andreea Stor și vor ține o serie de workshop-uri de design floral, în cadrul Muzeului Municipal Iași.

 

 

Cum a prins viață proiectul

 

Pornind de la acest context, ne-a încolțit mai apoi ideea de a extinde beneficiile pe care le are acest eveniment și asupra comunității locale, dorind să implicăm nu doar locuitorii orașului ci și artiștii din zonă care empatizează cu lumea florală. Și ne-am spus în felul următor: Florile, oamenii și arta sunt trei elemente care se îmbină perfect și din a căror fuziune vor rezulta doar lucruri bune, mult frumos și energie pozitivă. Așadar, ne-a fost clar că trebuie să împărtășim din frumusețea lucrurile pe care le vom pregăti începând cu ora 10, în data de 21 Octombrie, cu cei interesați de poveștile din spatele florilor și din spatele muncii de florist.

 

Ne-am gândit și la artiștii locali, care celebrează florile prin munca lor. Și i-am invitat să ni se alăture, astfel încât să organizăm și o expoziție. Pictori, producători handmade, sau designeri vestimentari care au transpus florile în creațiile lor vor înflori muzeul alături de noi.

 

 

Ce ne dorim să transmitem

 

Ne dorim un eveniment care să îi facă pe oameni să prindă gustul artei florale, să vadă florile ca făcând parte dintr-un stil de viață, nu doar ca pe un cadou sau o bucurie ocazională. Iar pe lângă acestea, ne dorim să le transmitem măcar o mică parte din starea de bine pe care o oferă florile o dată ce le facem parte din viața noastră și avem grijă să ne înconjurăm de ele în mod constant.

 

Un astfel de eveniment nici că se potrivea să aibă loc mai bine în altă parte decât într-o clădire patrimoniu, emblematică pentru Iașul interbelic. O clădire muzeu, al cărui acoperiș „ să cuprindă în el tot ceea ce interesează Iaşii şi prin el Moldova întreagă”. Da, ne vedem la Muzeul Municipal!

 

 

De ce să participi?

 

O să te deconectezi de la agitația cotidiană și o sa te relaxezi printre flori, oameni pasionați și încăperi pline de povești. Iar faptul că echipa AFR va fi aici și vei avea ocazia să vezi în premieră demonstrații live de design floral, este modalitatea cea mai bună de a pătrunde în lumea celor care au ales florile ca și stil de viață.

Te așteptăm să înflorim împreună Muzeul Municipal Iași!

 

Cu drag,

Echipa DECRO

 

bad_do
www.decro.ro
Copyright © 2021 Decro
Toate drepturile rezervate

Site dezvoltat de: OWM