Cum se simte o echipă care a bifat încă un proiect frumos, în care a investit cunoștințele acumulate pe parcursul a mii de ore de muncă și dragostea pentru aranjamente florale? Infinit de bine!

Atunci când faci lucrurile cu pasiune, inclusiv zilele întregi de lucru în echipă care au stat în spatele evenimentului devin o plăcere și la final îți oferă energia bucuriei lucrului bine făcut. E satisfacția momentului în care surprinzi admirația și încântarea celor care îți admiră munca.

Primele zile

Muzeul a deschis porțile floristelor AFR și cursanților modulului doi al Foundation in Floral Design, Miercuri, 18 Octombrie. Și așa au început să se adune în interiorul său structuri pentru aranjamentele florale, oameni frumoși, materialele pentru curs, și bineînțeles, mute flori care așteptau pline de culoare să fie amestecate în buchete surprinzătoare,

Deși a fost prima dată când am trecut pragul Muzeului Municipal, în mintea noastră a rămas imaginea încăperilor atât de frumos renovate, care au devenit imediat animate de voia bună a fetelor ce aveau să muncească multe zile pentru a-l înflori. Și nu doar pentru a-l umple de frumusețea florilor, ci pentru a le aduce totodată mai aproape de cei care au fost curioși să privească în oglinda unui stil de viață – cel de florist.

Ne-am suflecat mânecile, ne-am exprimat creativitatea și viziunile în cadrul unor sesiuni de discuții purtate pe parcursul ultimelor trei luni, am pus totul pe hârtie și după prezentarea proiectului cursantelor, am început să dăm formă la ceea ce avea să transforme la superlativ mai apoi o nuntă. Și nu orice nuntă, ci una cu adevărat specială, însă pentru asta am rezervat un alt articol. 😉

21 Octombrie

Un soare de vară, cald și zâmbitor, își revărsa razele pe fațada albă a Muzeului. Treptele se evidențiau mândre încă de la intrarea pe poarta acestuia, purtând accesorii tomnatice realizate de studenți Facultății de Horticultură din Iași. Și arătau tare bine așa împodobite cu bostani înfloriți și plini de belșug, de mai că îți venea să pășești cu grijă pentru a nu strica armonia care înconjura locul.

Echipa noastră de floriste a avut grijă să ne mențină constantă uimirea, așa că au amplasat la intrarea în muzeu, două aranjamente cu parfum dulce, de struguri copți și flori în culorile cernelei. Iar în față, un aranjament relizat tot de studenți contura o semilună florală, mândră și impunătoare, care saluta privirea fiecărui vizitator.  

Cu fiecare pas făcut înspre inima muzeului, era din ce în ce mai greu să te poți opri cu privirea într-un singur colț. Florile îți zâmbeau din toate părțile, iar buna dispoziție răsuna în toate încăperile.

O atmosferă relaxantă, atât pentru ochi cât și pentru suflet. Acesta e doar un beneficiu pe care îl aduc florile în viața noastră. Iar cu ocazia evenimentului – Să înflorim muzeul – am dorit să vă facem și pe voi să simțiți lucrul acesta. Să simțiți frumusețea unui stil de viață înconjurat de flori și satisfacția pe care o poți obține ducând florile la nivel de artă.  

Floristele au lucrat la vedere pentru public, arătând astfel și munca din spatele frumoaselor și complexe aranjamente florale. Și nu doar a aranjamentelor, ci și a accesoriilor florale.

 

Rezoluții

Am cunoscut oameni deschiși și calzi, care înțeleg și împărtășesc aceeași viziune despre flori și lucrurile frumoase pe care le aduc în viața noastră. Și i-am rugat să transmită toate acestea mai departe. Fiindcă lucrurile bune trebuie împărtășite și ajutate să crească.

De aceea, nu ne vom opri aici…

Cu drag,

Echipa DECRO

 

bad_do
www.decro.ro
Copyright © 2021 Decro
Toate drepturile rezervate

Site dezvoltat de: OWM