După o vară plină cu alte experiențe de wedding planning și de efervescențele specifice din culisele nunților, ne-am gândit că ar fi util să reamintim care este rolul unui wedding planner în tot acest tablou.
Dragii noștri, ce vrem să vă transmitem are legătură cu faptul că nu este în regulă ca în ziua nunții voastre să încercați cu disperare să faceți 4 lucruri organizatorice deodată, în timp ce invitații vă trag de mână la dans. Nu este în regulă ca machiajul miresei să înceapă să cedeze de la prea multă oboseală, iar cămașa mirelui să devină transparentă, nu de la dansat, ci de la alergatul dintr-o parte în alta pentru a verifica dacă totul este așa cum ar trebui. Și asta după o zi în care toată lumea a întrebat încotro trebuie să meargă, ce urmează de acum, ei cu ce mașină vor merge, unde e certificatul de căsătorie de care au nevoie la biserică, sau după ce ajung la biserica se întreabă unde sunt verighetele… și tot așa!
După o zi în care mirii au avut grijă ca totul să fie pus la punct, în care au dat instrucțiuni fotografului cu ceea ce își doresc, sau au plâns deja că au uitat acasă cămașa de rezervă. O zi de la care se așteaptă să fie cea mai frumoasă de până atunci, o zi la care au muncit deja prea mult, rătăcind nedumeriți prin marea de oferte care mai de care!
Toate aspectele de mai sus trebuie lăsate pe mâinile pricepute ale unui wedding planner cu experiență. Acum probabil că urmează întrebarea pe care și-o adreseză marea majoritate. Ce face mai exact un wedding planner și pentru ce îl plătești?
Rolul unui wedding planner
Ne-ar trebui câteva pagini bune pe blog-ul nostru ca să detaliem ce face organizatorul de nuntă într-o zi de muncă. Așadar, astăzi trecem în mare peste cateva aspecte de care se ocupă un wedding planner, urmând ca mai apoi să ne oprim atenția și să dezbatem în următoarele articole aspecte punctuale.
Pentru început, obiectivul principal al celui care se ocupă de organizarea nunții voastre este acela de a vă oferi vouă ocazia să fiți linistiți, sa va bucurați de acea zi, luând alegerile sănătoase și fiind practic invitați la nunta voastră. El trebuie să creeze contextul ideal în care voi să vă distrați așa cum cei mai mulți nu mai apucă să o facă.
Cum arată o zi din viața mirilor fără un wedding planner
Pentru miri, ziua începe foarte devreme. Și câte nunți, atâtea obiceiuri. Ai fi tentat să-ți spui că ritualul și tradițiile le faci și fără wedding planner. Probabil. Însă el nu este acolo pentru a te învăța ce trebuie să faci. Este acolo pentru a sta cu ochii pe ceas, pentru a se asigura că totul este la îndemână, iar în toată desfășurarea de evenimente vei avea certitudinea că cineva are grijă să nu simți presiunea lipsei de timp. Wedding plannerul tău va fi acolo să respecte programul stabilit împreună cu voi și va respecta mereu termenii pe care i-ați agreat cu el.
Trebuie să admitem că nu puține au fost momentele în care am participat la nunți unde toată lumea era pe fugă, pentru că …n motive. 🙂 Când nu există o bună organizare timpul pare că se evaporă și cu aceeași viteză se vor precipita și evenimentele, iar agitația de moment te trage din toată atmosfera care ar trebui să fie una de poveste. În contextul de mai sus, focusul vostru nu va mai fi pe emoțiile pe care le trăiți ci doar pe timpii de respectat task-urile din ziua aceea.
Program decalat, agitație multă, oameni cu intenții bune, care vor să ajute, dar care uneori mai mult încurcă, drumuri la starea civilă, la biserică, la ședința foto…Ah, mirii ar fi trebuit să fie deja la restaurant. Ajung acolo după o zi în care deja jumătate din energia lor este scursă, iar surprizele continuă. Primirea invitaților, un subiect super controversat, deja un obstacol peste care absolut toți mirii trec mai greu. (Vom discuta în detaliu despre aspectul acesta într-un alt articol). Formația nu se sincronizează cu programul pe care și l-au propus, personalul și ospătarii par mai obosiți decât mirii, se întârzie cu mâncarea, cu dansul, sau câte și mai câte…
Un wedding planner își pune întrebarea: De ei cine are grjiă? Este ziua lor, este unul dintre cele mai speciale momente din viață, doar că tot ei au uitat că trebuie să fie cei care se distrează cel mai mult, care se bucură de fiecare minut din ziua nunții, fără griji și fără să fie distrași de nimic.
În loc de multe momente trăite intens, ziua trece pe nevăzute, oboseala își pune amprenta, iar dimineață, după ce toată petrecerea s-a încheiat, cei mai mulți miri sunt atât de extenuați că nici nu ar ști să descrie cum a fost nunta lor.
Iar cel mai dureros lucru pentru un wedding planner este atunci când aude miri care nici măcar nu au trecut prin experiența nunțiii și deja “abia asteapta să treacă”… și toată experiența asta îi costă câteva zeci de mii de euro…( despre buget vom dicuta într-un articol viitor, să vă povestim cum majoritatea mirilor nici nu știu cât costă nunta lor!)
Concluzii
Rolul unui wedding planner este acela de a face ca deznodământul de mai sus să fie cu totul altul. Este ca nici una din situațiile neplăcute din partea de organizare să nu ajungă până la miri ca să fie rezolvată. Rolul său este să facă acest deznodământ unul mult mai frumos, în care mirii savurează fiecare moment al nunții lor și adună doar amintiri frumoase.
Când alegi să joci rolul acesta, cea mai mare satisfacție este atunci când la final de seară, mirii zâmbesc încântați și au destulă energie cât să îți mulțumească și să mai stea la povesți cu tine, rememorând ziua care abia a trecut. Și îți spun că ar face fix la fel dacă ar fi să aleagă din nou!
Dragii noștri, wedding planningul este despre a face întreaga experiență a nunții una liniștită și extraordinar de frumoasă. Da, acest lucru este posibil dacă alegeți o echipă cu experiență.
Cu drag,
Echipa Decro