Ne uităm în revistele de specialitate, pe siteurile dedicate nunților și în toate locurile care ar putea să ne inspire pentru momentul fericit din viața noastră. Cautăm surse de inspirație și alegem mereu să ne inspirăm din cele mai selecte dintre acestea. Ce nu înțeleg unii dintre noi este că imaginea proiectată de revistele și site-urile de specialitate ne oferă o perspectivă de ansamblu, puternic influențată de detalii, personalizată și adaptată pentru fiecare nuntă în parte.

Pe lângă imaginea generală a unei locații, detaliile fac diferența și în special florile

Fie că vrem, fie că nu, florile sunt unul dintre elementele cele mai de preț de la o nuntă. Nimic nu se compară cu puritatea și frumusețea  lor. Sensibilitatea și vibrația floristică nu o regăsești nicăieri altundeva. Nu poți crea un decor central de masă fără un element viu, care trăiește cu tine bucuria zilei.

Ne întâlnim din nou cu prejudecățile românești

Ai zice că sunt scumpe, dar asta pleacă și de la o prejudecată românească legată de flori. Noi nu avem o cultură a florilor și a design-ului floral.  Noi oferim flori doar la ocazii și astea încă pline de hârtie colorată. Noi nu ne cumpărăm flori doar pentru a ne bucura de frumusețea lor în intimitatea căminului nostru, nu oferim și nu primim flori fără o ocazie specială.

Trăim într-un cerc vicios unde florarii nu pot supraviețui decât dacă vând flori scumpe pentru că vând puține. Iar când e să cumpărăm mai multe nu primim nici o reducere.. că deh.. au prins pontul cel mare… o nuntă!  În condițiile astea aranjamentele și buchetele sunt umplute cu verdeață și 3 flori. În plus, suntem prea puțini floriști cu studii în domeniu.

Designul floral – exista un viitor?

Munca cu florile este foarte frumoasă, este complexă și migăloasă. De multe ori sunt întrebată de ce costă  un aranjament atâta și altul mai mult sau mai puțin prin comparație cu cantitatea de flori. Trebuie să renunțăm la a numara florile dintr-un buchet sau aranjament și să vedem produsul. Nu stă nimeni (in afară de mine :)) să vă povestească cum face să ajungă un design în formă finală. Mi s-a întâmplat să mă ofenseze o remarcă de genul dar la piață costă nu știu cât, însă înțeleg că nu avem o cultură în domeniu.. și că este necesar să explic ce si cum se „fabrică”, despre fori, design și concept.

Așa cum putem bugeta o rochie de mireasă, purtată doar o seară, cu o sumă mare… tot așa putem întelege importanța florilor pentru nunta sau evenimentul  nostru. Dacă vă uitați cu atenție la imaginile de vis din revistele de specialitate veți observa ca husele, arcadele, fundele și alte briz brizuri nu exista.. în schimb florile, detaliile, conceptul este acolo, prezent.

Vă ofer și câteva dintre creațiile noastre pentru a medita la cele de mai sus 🙂

Colecția Flori din dragoste dedicată Zilei Indrăgostiților 2015

014 BUCHET PARFUM DE DRAGOSTEB

Colecția de iarnă 2014-2015

craciun (32)

Colecția Bostanul înflorit 2014

bostanul pitic-60ron

Și câteva aranjamente pentru nunți și alte evenimente

accesorii-decro-11

botez-decro-59

iustina-cosmin-decro-18

bad_do
www.decro.ro
Copyright © 2021 Decro
Toate drepturile rezervate

Site dezvoltat de: OWM