Mă întâlnesc din ce în ce mai des cu miri surprinşi de varietatea mare de servicii și lucruri pe care le poate face o agenție specializată în organizarea nunților. Ca să limpezim un pic lucrurile, astăzi vom vorbi despre rolul specialistului în organizarea nunții și vă voi da câteva indicii despre cum să vă alegeți un organizator de nuntă profesionist și care să fie pe aceeași lungime de undă cu voi.

 Care este rolul organizatorului de nuntă?

Un organizator de nuntă sau wedding planner, cum i se mai spune, are principala misiune de vă îndruma, de a vă pune întrebările potrivite la momentele potrivite și de a vă descoperi pe voi ca persoane și ca miri.

Când vine vorba de partea practică, un organizator de nunți trebuie să cunoască furnizori de tot felul – de la producătorii de rochii de mireasă până la cei de mărturii. Mai mult de atât, organizatorul cunoaște prețuri și oferte şi ştie să recomande cei mai potriviți furnizori pentru bugetul și stilul ficărui cuplu în parte.

 În desfășurarea evenimentului de nuntă, care începe imediat după anunțarea logodnei și se termină în luna de miere, organizatorul poate avea mai multe roluri:

  1.  Consilier personal. Participă împreună cu voi la toate alegerile pe care urmează să le faceți, caută și vine mereu cu idei, variante și recomandări pentru ca toate să fie exact pe gustul vostru. Uneori poate face chiar lucruri în locul vostru, dacă nu știți, nu aveți chef sau timp să le faceți. De exemplu să negocieze contracte cu alți furnizori sau să caute locații potrivite pentru stilul vostru. Acest rol al organizatorului se întinde din ziua în care ați semnat contractul cu el până în ziua nunții.
  2. Coordonator principal în ziua nunții.  În primul rând este 24 de ore lângă voi. Creează un program cu ore și minute (cu marje de eroare) pentru ca ziua nunții să decurgă fără agitație. Supraveghează și coordonează toți furnizorii contractați pentru a se asigura că totul decurge conform planului.
    În cazul în care apar situații neprevăzute, găsește soluții. Acest tip de organizator participă la nunta ta şi o coordonează.

De ce să primiți voi zeci de telefoane în ziua nunții și toată lumea să vă bombardeze cu întrebări? Un organizator trebuie să găsească soluţii la problemele voastre, legate de nuntă bineînţeles, şi nu trebuie să spună niciodată „NU, asta nu intră în bugetul nostru”, fără să caute în prealabil toate variantele posibile ca să împlinescă un vis în limita unui buget.

Un wedding planner este prietenul vostru şi are nevoie de încrederea voastră. Acesta nu face minuni, nu se poate teleporta şi nici nu se poate transforma în tort în cazul în care acesta a păţit ceva. Poate însă înlocui un element de care poate aţi uitat, poate amâna puţin cununia pentru ca voi să ajungeţi dacă ați întârziat sau poate ajuta la repararea tortului deformat la livrare.

Aveţi nevoie de un prieten experimentat în domeniul nunților, măcar provizoriu, şi poate cine ştie ce prietenie se leagă pe viitor.

Vă salut dintr-o poză de la seminarul dedicat mirilor și prezentat de mine în cadrul Expo Nunta de Vis Bacău 2013.

Raluca Olaru organizator nunta

One Trackback

  1. […] cum vă spuneam într-un articol trecut, rolul unui specialist in organizarea nuntii este acela de a ușura munca mirilor și de a-i ajuta să se bucure de un moment unic în viața […]

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

bad_do
www.decro.ro
Copyright © 2021 Decro
Toate drepturile rezervate
bad_do