Cu cât particip la mai multe nunți, îmi dau seama că mirii sunt rupți de realitate la propria nuntă și că parinții, care până atunci aveau foarte multe idei mărețe, deodată nu știu de unde să înceapă.

Rolul părinților la nuntă

Foarte mulți miri au probleme de toate genurile cu părinții. Ori sunt prea băgăreți, ori au niște idei de nici nu-mi dau seama cum de poate fi important așa ceva pentru un părinte, ori nu sunt prezenți deloc sau nu sunt deacord cu o culoare deocheată la pantofii miresei.

Credeți-mă pe cuvânt, un părinte băgăcios poate schimba foarte tare mersul lucrurilor și vă poate influența starea de spirit atât înainte cât și în timpul nunții. Deși părinții ar trebui să vă influențeze pozitiv starea de spirit, de-a lungul timpului am văzut foarte mulți miri influențați negativ, stresați de dorințele părinților și chiar certați cu aceștia.

Un altfel de părinte

Sunt sigură că printre cititorii mei se află și mulți părinți. Dragii mei, o ceartă cu copiii voștri într-o perioadă atât de importantă pentru voi toți este ultimul lucru care ar trebui să se întample. Părinții, alături de nași, pentru miri sunt cei mai importanți oameni de la nuntă, de aceea se și stresează atât de tare dacă nu vă îndeplinesc dorințele sau dacă vă supără.

Este foarte important să fiți alături de copiii voștri, să vă spuneți părerile, să-i sprijiniți în deciziile pe care le iau și să fiți fericiți. Însă, de la a vă spune părerile la a impune anumite decizii sau la a-i șantaja emoțional este un pas destul de mic pe care foarte mulți îl fac.

Este important să le povestiți cum a fost la nunta voastră dar nu trebuie să-i obligați să facă la fel. Este important să le spuneți care sunt tradițiile, dar la fel de important este să le explicați rolul lor și să-i lăsați pe ei să aleagă daca sunt potrivite sau nu pentru nunta lor.

Wedding plannerul – curierul păcii

Disputele dintre părinți și miri pot fi foarte ușor atenuate prin prezența unui wedding planner. Toți se potolesc când apare o persoană neutră care coordonează tot și toată lumea se conformează.

Majoritatea părinților nu mă privesc inițial prea prietenos, apoi se obișnuiesc cu prezența mea, iar în cele din urmă vin și-mi pun întrebări sau îmi cer sfaturi despre cum ar trebui să se desfășoare un lucru sau altul.

Nu fac planning pentru că e la modă, ci pentru că am înțeles ce rol important are acesta la o nuntă și cât de mult poate îmbunătăți experiența nunții.

Așadar, cel mai  important lucru pe care-l poate face un părinte este să-și sprijine copiii în deciziile pe care le iau și să trăiască alături de ei un moment unic din viața întregii familii. Bineînțeles, mirii trebuie să decidă ce vor de la nunta lor și să hotărască de la  început cui atribuie titlul de organizator!

parintii la nunta

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

bad_do
www.decro.ro
Copyright © 2021 Decro
Toate drepturile rezervate
bad_do