Mă întâlnesc uneori cu o situație. De fapt cu niște persoane, care reprezintă mirii – părinți, frați, surori, mătuși, unchi, prieteni de familie etc. Cu ei fac cunoștință în primă instanță, după care,  într-un final cunosc și mirii, cei despre care discutăm și pentru care ne agităm. Acestea sunt cuplurile plecate din orașele natale de ceva vreme și stabilite în alte colțuri de țară sau chiar în afara țării, care s-au hotărât să se căsătorească și care își aleg locația nunții acolo unde sunt majoritatea rudelor și a prietenilor.

Nu de puține ori mi se întâmplă ca atunci când cunosc mirii, aceștia să fie supărați, dezamăgiți, îmbufnați. De ce toate astea? Pentru ca ei se așteptau la altceva. Își imaginau cu totul altfel decorațiunile de nuntă; vroiau ceva mai discret; își doreau altfel de flori; nu le plac baloanele și povestea poate continua la nesfârșit. Totul părea altfel când vorbeau cu cei de acasă. Pe scurt, nu au avut timpul și posibilitatea să se ocupe ei personal de nunta lor și la final…gusturile lor nu coincideau cu ale celorlalți.

Cuplurile stabilite în alte orașe decât cel natal hotărăsc de cele mai multe ori să abordeze problema organizării nunții în două feluri:

1. Vin 2 saptamani în concediu cu un an înainte. Aleargă toată ziua din restaurant în restaurant, sună furnizori, analizează în grabă și sub presiunea timpului albume foto și filmări, semnează un contract cu formația care a cântat pentru văru’ și…….toate-s gata. Mai departe, ne vedem cu o săptămână înaintea nunții.

2. Te ocupi tu, că noi suntem plecați. Și toate cad în grija unei x persoane. Continuarea este fix povestea  cu care am început acest articol.

Nu este vina celui care ajunge să organizeze nunta

De fiecare dată aceștia sunt foarte bine intenționați. Ei vor să iasă totul bine, mâncarea să fie bună și „copiii” să facă mulți bani. Și nuu putem să-i acuzăm de rele intenții. Doar că ei nu se mai gandesc că poate „copiii” nu-și doresc bani ci o nuntă pe sufletul lor, așa cum au visat-o ei.

Dragii mei miri și viitori miri, nu este vina nimănui că timpul și distanța nu vă permite să vă organizați nunta așa cum vă doriți. Pentru voi am hotărât să încep o nouă serie de articole, dedicată organizării nunților de la distanță. La ora actuală, tehnologia vă permite să stabiliți aproape toate detaliile nunții din orice colț de lume ați dori. Internetul vă aduce inspirație. Aproape toți furnizorii au site-uri și sunt pe Facebook pentru a-și expune lucrările. Dar despre toate acestea vom discuta în detaliu în articolele ce vor urma ….

 

One Trackback

  1. […] cum vă spuneam într-un articol anterior, distanţa nu trebuie să fie o problemă care să stea în calea unei nunţi de vis, orice forma ar lua visul vostru. Dragii mei miri și […]

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

bad_do
www.decro.ro
Copyright © 2021 Decro
Toate drepturile rezervate
bad_do