Orice business, indiferent de domeniul în care activează, trebuie să fie atent la relația cu consumatorul și la modul în care îi transmite acestuia valorile de suflet din spatele afacerii.

Dar ce te faci când e nevoie de o educare a pieței?

Pe de o parte, înțelegi faptul că uneori consumatorul nu poate să perceapă lucrurile așa cum le percepi tu ca și antreprenor, de aceea încerci să îl faci să realizeze că această relație este una care se sprijină reciproc.

Pe de altă parte, te gândești la dezavantajele care rezultă din interacțiunea cu o piață a cărei consumatori sunt incorect informați.

Subiectul este unul sensibil, și e clar ca niciodată nu știi cum să îl aduci în discuție pentru a nu leza eu-ul consumatorului.

Ce trebuie să înțeleagă consumatorul de flori și aranjamente florale?

Spre deosebire de alte produse cumpărate, florile sunt poate printre cele mai perisabile și mai dificil de conservat. Pe cât de frumoase, pe atât de pretențioase și cu criterii diferite de păstrare.

O comandă plasată din timp îți oferă certitudinea că vei primi un aranjament floral plin de vitalitate, cu flori ce vor emana prospețime. Totodată, vei avea posibilitatea să creezi un aranjament floral personalizat, unic. Presară o fărâmă din personalitatea ta, un detaliu specific evenimentului sau alege florile preferate ale persoanei pe care dorești să o surprinzi. Sunt elemente ce vor aduce, cu siguranță, un plus de valoare aranjamentului.

Procesul prin care ele devin aranjamente surprinzătoare și pline de texturi este unul care trebuie pregătit și care necesită timp. Iar aici ne referim la buchete și aranjamente concept, care se diferențiază de marea masă a ofertei existente pe piață. Fiecare zi care nu este planificată și structurată corect se transformă în inamicul florilor și al business-ului per total, întrucât afectează implicit clientul final.

Pentru a evita acest context, consumatorul trebuie să înțeleagă cât de mult ajută și sprijină o atitudine sustenabilă a floristului, comandând din timp florile. Știm că sunt destule și situațiile în care nevoia de a achiziționa un buchet sau un aranjament floral poate apărea neanunțată. Dar pentru toate celelalte cazuri, în care florile ajung în căminul unui sărbătorit, în cadrul unui eveniment, sau pentru a face cuiva ziua mai frumoasă, cel mai probabil știm din timp că ne dorim să îi surprindem cu un aranjament floral.

Cum ar fi ideal să se desfășoare procesul de cumpărare?

Știi că se apropie ziua unei persoane dragi, știi că urmează un eveniment în viața cuiva apropiat, știi că va începe școala, sau că florile ar aduce zâmbete și fericire celor cunoscuți și ți-ar plăcea să îi surprizi. Ar fi minunat, cu câteva zile înainte să alegi cea mai simplă și la îndemână formă de a plasa o comandă către floristul tău preferat. Un mesaj pe Facebook, un telefon, o vizită la atelier, sau cum îți este mai drag și mai ușor. 🙂 Planificând totul din timp, vei fi scutit de stres și de alegeri făcute în grabă.

Cu siguranță dacă ai timpul necesar, acestuia îi va face plăcere să îți asculte cu atenție nevoia, să îți dea un sfat, sau să îți propună concepte și să te consilieze pentru a face cea mai bună alegere. Și tot acesta, va ști să își programeze eficient fiecare comandă de flori, fiecare aranjament floral care urmează să capete contur pentru a aduce mai apoi bucurie, fără a fi nevoit să privească la florile sale care ori nu sunt suficiente pentru a onora o comandă, ori sunt prea lipsite de viață pentru că v-au așteptat prea mult pe voi, clienții.

Noi, iubitorii de flori, care facem asta din pasiune înainte de orice altă motivație, punem aceste gingașe plante pe primul loc. De aceea, pierderile cauzate de întregul cumul de factori cu impact negativ sunt în primul rând corelate cu dezamăgirea pe care o simți când îți privești eforturile și pasiunea ofilite de la prea mult așteptat.

Florile au viață și trebuie să ne bucurăm de ele cât sunt proaspete și parfumate. Apar în viața noastră pentru a ne aduce bucurie, culoare, frumusețe și pentru a intensifica momentele cu adevărat speciale.

Ele ne hrănesc sufletul și ne bucură văzul. Merită din plin timpul și atenția noastră, doar așa le putem îmbrățișa frumusețea pură.

Cu drag,

Echipa Decro

bad_do
www.decro.ro
Copyright © 2021 Decro
Toate drepturile rezervate

Site dezvoltat de: OWM