E adevărat că suntem în plin sezon de nunți, dar astăzi vrem să vă purtăm în lumea AFR – Asociația Floriștilor Români. Lumea cu ajutorul căreia am reușit să performăm și am învățat să prezentăm florile (cum am mai spus și într-un articol anterior) la rang de artă, pentru a le aduce mai apoi în viața voastră.

AFR – istoric și identitate

Asociația Floriștilor Români este un concept al Andreei Stör. Totul a pornit așa cum e firesc, cu un concept care a încolțit și s-a dezvoltat în mintea Andreei pe parcursul mai multor ani de zile. Încă de pe vremea când locuia înafara țării, și care pe atunci nu își avea sens în țara nostră întrucât nu existau suficienți floriști ”educați”.

Timpul schimbă oameni și mentalități, iar acestea două sprijină evoluția, astfel încât lucrurile au început să se așeze suficient și în România.

 

Anul 2015 a fost momentul în care AFR s-a cristalizat de la starea de idee la o entitate concretă, fiind prezentată publicului larg în 2016, într-o formulă foarte restrânsă. Scopul a fost acela de a face cunoscut floriștilor români faptul că și aici există o astfel de comunitate gata să împărtășească din experiența și cunoștințele sale. Asociația Floriștilor Români a adunat sub aceeași umbrelă floriști educați care vin din mai multe zone ale României.

S-a dorit o asociație tocmai pentru că este termenul și forma de manifestare cea mai potrivită în interiorul căreia să împărtășești aceleași valori și să ai o misiune comună. Pentru domeniul în care activează astăzi, aceste lucruri erau la început străine celor care lucrau cu flori și care nu cunoșteau termenul de florist.

 

Pornind de la această nevoie, chiar dacă AFR este o comunitate formată din designeri floriști, ea se adresează publicului larg, căruia să îi insufle dragostea pentru flori, să împărtășească din tainele lor captivante și să le arate ce se poate realiza din flori naturale.

Pentru curioși, lăsăm aici link-ul către pagina de Facebook a asociației. Dacă iubiți florile, nu lăsați să vă scape nici o noutate în domeniu și dați follow paginii. 🙂

Să facem cunoștință cu membrii AFR

 

Pentru că mulți poate nu știți, vă spunem că sunt o ”mână” de floriști activi împreună cu echipele lor, cărora li se alătură la evenimente voluntari, studenți la Horticultură în orașele unde au loc demonstrațiile florale. Ceea ce îi unește este aceeași afinitate nesfârșită pentru flori și atunci lucrurile merg de la sine.  

 

Despre Raluca noastră se știe destul de bine zicem noi, cât este de implicată și mândră ca face parte din echipa AFR, așa că o să ne concentrăm atenția puțin mai mult asupra celorlalți membri.

Andreea Stör – artă floristică la superlativ

Începem prin a vă povesti despre Andreea Stör. Iubitorii de flori trebuie să fi auzit măcar o dată numele ei. E din Cluj și este fondatoarea școlii Floristiq Art International, care cultivă neîncetat încă de la deschidere semințe de ”cunoștințe florale”. 🙂 Datorită Andreei, asociația există și înflorește astăzi, perpetuând mai departe arta și tainele florale. Pentru floriștii dornici să învețe mai multe, ea are pregătite cursuri dedicate, ce vor scoate la suprafață tot ce e mai bun din pasiunea voastră pentru flori. Pe Andreea o găsiți și în online, pe Facebook și Instagram.

 

Roxana Badea – și grădina ei secretă din Piteși

 

Are un boutique de flori online, un business în domeniul organizării de evenimente și o poveste pe care îndemnăm pe toată lumea să o descopere, de pe site-ul ei, sau din social media. 🙂 TAJ – the secret garden este conceptul și brandul prin care Roxana își manifestă priceperea și dragostea pentru flori, pentru frumos.   

 

Bogdana Biciusca – un business altfel pentru piața locală

 

Bogdana este din Roman și a adus pe piața locală un suflu nou, diferit față de ce exista până atunci în domeniul floristicii. Aceeași dragoste pentru flori o emană și în cadrul asociației, completând armonios echipa. Dacă sunteți din zonă și căutați un loc de unde să găsiți buchete de flori sau aranjamente florale mai – altfel – atunci trebuie să îi faceți neapărat o vizită la Floritoria și să o urmăriți în online pentru a vedea ce mai pregătește.

Ramona Macovei – Florile de la malul mării

 

Facem o călătorie până la capătul celălalt al țării, până la malul mării. 🙂 Și acolo o întâlnim pe Ramona, cu ale ei flori și evenimente frumoase, unite sub brandul Almira Events. A devenit membru al Asociației Floriștilor Români din dorința de a contribui la misiunea acesteia și de a împărtăși ceea ce știe și ceea ce învață cu oamenii pasionați de floristică. Lucrurile frumoase care ies din mâna ei le puteți admira și pe pagina de Facebook.

 

Ana Maria Stanciu – Florăria cu mărgele

 

E din Buzău și priceperea ei în ale florilor aduce ”fericire pentru ele”. Despre asta sunt aranjamentele florale care ies din mâna ei. AFR e locul unde mărgelele Annei Maria adaugă pasiune și diversitate în proiectele pe care le desfășoară. Urmăriți-o pe Facebook ca să vă convingeți cât de multă fericire pot aduce florile ei.

 

Laura Drăghici – Chic Fleuriste

 

Chic și bineînțeles – unic.  Unicitatea compoziției pe care Laura și membrii AFR o promovează. Laura aduce culoare și parfum celor din Ploiești, făcând miresele și clienții fericiți. Pentru a-i descoperi stilul și felul în care pasiunea ei capătă formă, împrieteniți-vă cu ea pe Facebook și faceți-i o vizită la atelier.

 

Misiunea Asociației Floriștilor Români

 

AFR are ca misiune să aducă bucurie oamenilor prin flori și elemente ale naturii, prin festivalurile naționale și internaționale la care participă alături de floriști din toate colțurile țării.

Pe cât de simplu pare, pe atât de multă muncă necesită.

Despre evenimentele unde participă și implicarea în acele evenimente

 

Designerii floriști din asociație sunt puși pe treabă și proiecte mari, deci colindă țara în lung și în lat organizând sau participând la evenimente precum Timfloralis, Hortus Florshow Romania sau Bloom your life Iași. Dar pasiunea nu are granițe, așa că au ajuns și în Belgia, la Fleuramour, pe scene cu designeri mondiali de renume și nu s-au mulțumit doar cu participarea. Au ocupat și locul I la concursul de ”Pălării Florale”. Iar acesta este doar începutul. La cât mai multe premii internaționale și apariții în presă! 🙂

 

Planuri de viitor 

 

Asociația Floriștilor Români își dorește să înflorească și să aducă în echipă membri dedicați trup și suflet artei florale și proiectelor viitoare, care sunt planificate după ce încheiem oficial sezonul nunților. Undeva începând cu toamna târziu, până primăvara devreme. Asta până crește industria și vom învăța ca business-ul din industria florală poate funcționa și fără ca managerii să fie prezenți 100% din timp. 🙂

 

Ce trebuie să faci ca să devii membru simpatizant în Asociația Floriștilor Români?

 

Dacă ideea de membru simpatizant îți face cu ochiul, trebuie să scrii la Floristiqart.com. Acolo vei fi trecut într-o bază de date și la primul proiect care apare ești contactat. Depinde de tine mai departe cum evoluezi în AFR, dedicarea ta rămânând cel mai important criteriu. 🙂

 

Despre Asociația Floriștilor Români am putea scrie multe, multe rânduri. Însă nu vrem să vă răpim plăcerea de a descoperi și singuri cât de minunați sunt oamenii de acolo, proiectele și visele lor. Să visăm împreună!

 

Cu drag,

Echipa DECRO

 

Photo credit: Simply Happy

 

Link-uri utile:

Andreea Stör – Cluj – Școala de floristică

www.floristiqart.com

https://www.facebook.com/FloristiqArt/

 

Roxana Badea – Pitești

www.tajboutique.ro

https://www.facebook.com/tajdesignshop/

 

Bogdana Biciusca – Roman

www.floritoria.ro

https://www.facebook.com/floritoria/

 

Ramona Macovei – Mangalia

http://www.almiraevents.ro/

https://www.facebook.com/almiraevents/

 

Ana Maria Stanciu – Buzau

https://www.facebook.com/florariacumargele/

 

Laura Drăghici – Ploiești

https://www.facebook.com/chicfleuriste/

bad_do
www.decro.ro
Copyright © 2021 Decro
Toate drepturile rezervate

Site dezvoltat de: OWM