Pana nu vezi nu crezi… asta mi s-a intamplat si mie atunci cand m-am hotarat sa fac si planning in urma experientei de consilier pe parte de design si floristica la evenimente. Initial mi-am zis ca trebuie sa fie super sa ai un planner care te dirijeaza in toate directiile, dar totusi nu este un om de care nu te poti lipsi. Insa, realitatea s-a dovedit a fi alta! Exista nunti, nu toate,  pentru care wedding planner-ul este un om absolut necesar, de care nu va puteti lipsi si care ar fi bine sa fie printre primele voastre decizii dupa ce v-ati hotarat sa va casatoriti.

Dupa nuntile la care am participat anul acesta ca wedding planner as putea sa va spun cum se vede o nunta din perspectiva unui wedding planner.

Incredere si satisfactie la propria nunta

Am vazut in ochii mirilor mei toata increderea pe care mi-au acordat-o!  M-au intreabat o gramada de lucruri la orice pas si apoi au rasuflat usurati ca nu e grija lor si ca se pot relaxa. Am vazut miri pe care nu i-a durut capul de programul din ziua nuntii pentru ca stiau ca-i trage cineva de maneca cand trebuie s-o ia din loc.

Au trancanit cu prietenii si s-au simtit bine la propria nunta. Toata astea au dus la un sentiment extrem de placut dupa nunta in care si-au zis „Nu inteleg cum unii zic ca nu-si mai amintesc nimic sau ca ce bine e ca a trecut… noi mai vrem!” Nimic nu se compara cu satisfactia din ochii lor!

Va zic, cand plec de la o nunta la care am fost wedding planner si vad cum imi multumesc oamenii ca le-am fost alaturi, inteleg ca asta este explicatia pentru mirii care se plang de nunta lor, nu ca nu a fost frumoasa sau ca nu si-au scos banii, ci ca a fost extrem de stresanta!

Importanta cunoasterii colaboratorilor

Am inteles importanta de a-mi vedea colaboratorii la treaba, lucru care ma  ajuta sa fac recomandari eficiente si mult mai pertinente decat daca ii cunosc doar la un trag sau intr-un cadru in care ei nu muncesc efectiv. E important sa stiu exact ce face fiecare restaurant si cum imi pot salva viitori miri de la unele batai de cap. Sunt foarte multe lucruri pe care le invat si apoi le transform in uneltele mele de lucru.

Ce ar trebui sa invatati voi din experienta mea

Pana acuma am avut doar experiente frumoase, nu am inca ce sa va povestesc despre partile urate ale wedding planningului. Chiar e  foarte important sa ai un wedding planner daca vrei sa ai o nunta fara stres. Asta nu inseamna ca voi nu sunteti  in masura sa va tineti nunta in frau sau ca nu sunteti capabili sa va organizati singuri. Ci inseamna doar ca vreti sa va distrati la nunta voastra si sa nu fugiti de colo colo fara a sti de fapt ce trebuie sa faceti.

Nu recomand experienta unui wedding planner la o nunta de 50 de persoane, pentru ca aia e o petrecere intre prieteni si nu se streseaza nimeni „sa fie invitatul multumit”, pentru ca el oricum e… pentru ca va este prieten si asta este suficient.

Va recomand un wedding planner atunci cand aveti cel mai mic gand ca acest eveniment va poate stresa si va strange in spate ideea ca vine ziua nuntii. Va recomand un wedding planner cand vreti o nunta diferita si nu stiti cum o sa gasiti toti furnizorii de care aveti nevoie, cand nu aveti timp si cand preferati sa se streseze altcineva pentru voi!

wedding-planner-perfect

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

bad_do
www.decro.ro
Copyright © 2017 Decro
Toate drepturile rezervate

Site dezvoltat de: OWM